Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарка непожељна на отварању лабораторије у Куршумлији

rssBookmark and Share

04.12.2013. Стефан Радовић

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић и менаџер ЕУ ПРОГРЕСа Грем Тиндал отвориће сутра свечано нову зграду за лабораторију, која је опремљена по светским стандардима. Иако је раније било најављено, зграду лабораторије неће отворити министарка здравља Славица Ђукић Дејановић, која уопште није позвана на тај догађај.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић није добила званичан позив за отварање нове зграду за лабораторију која је изграђена у Дому здравља у Куршумлији.

У куршумлијском Дому здравља нису хтели да одговоре за “ЈужнуСрбију” због чега је име министарке здравља остало ван списка званица који ће у четвртак у Куршумлији присуствовати званичној церемонији отварања потпуно нове зграде лабораторије.

- Руководство Дома здравља у Куршумлији је требало да упути коначни списак оних који ће присуствовати свечаном отварању. Колико ја знам, министарки лично није упућен - каже извор “Јужне Србије” близак министарки здравља Славици Ђукић Дејановић.

Како незванично сазнајемо, министарка здравља по протоколу није уопште предвиђена да присуствује свечаном отварању потпуно нове зграде лабораторије саградјене у кругу Куршумлијског Дома здравља.

Још више збуњује то што је, како нам је потврђено у Министарству здравља, управо на иницијативу министарке здравља одобрена градња зграде лабораторије у Куршумлији.

- Министарка је својим потписом одобрила градњу, али су након низа скандала челни људи Дома здравља у Куршумлији толико уплашени да се чак нису усдили да министарку позову на отварање јер знају да биу добили низ критика због свега што се у тој установи протеклих месеци дешавало а поводом једног случаја је и лично министарка послала инспекцију - тврди извор “ЈужнеСрбије”.

Наш извор каже да је министарка лично инспекцију упутила у дом здравља у куршумлији када је докторка те установве Милунка Илић Веселиновић одбила да изда рецепте Стефану радовићу само зато јер се јавно декларисао као хомосексуалац, такође према речима нашег добро обавештеног извора министарка је упозната и са натписима у медијима о непотизму директорке Куршумлијског Дома здравња Ураније Петровић која је у тој установи запослила ћерку и више од десетак партијских приајтеља као и љихове супруге али и своју родбину и пријатеље.


#   Дом здравља   Милунка Илић Веселиновић   министар   Славица Ђукић Дејановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима