Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarka nepoželjna na otvaranju laboratorije u Kuršumliji

rssBookmark and Share

04.12.2013. Stefan Radović

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić i menadžer EU PROGRESa Grem Tindal otvoriće sutra svečano novu zgradu za laboratoriju, koja je opremljena po svetskim standardima. Iako je ranije bilo najavljeno, zgradu laboratorije neće otvoriti ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, koja uopšte nije pozvana na taj događaj.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović nije dobila zvaničan poziv za otvaranje nove zgradu za laboratoriju koja je izgrađena u Domu zdravlja u Kuršumliji.

U kuršumlijskom Domu zdravlja nisu hteli da odgovore za “JužnuSrbiju” zbog čega je ime ministarke zdravlja ostalo van spiska zvanica koji će u četvrtak u Kuršumliji prisustvovati zvaničnoj ceremoniji otvaranja potpuno nove zgrade laboratorije.

- Rukovodstvo Doma zdravlja u Kuršumliji je trebalo da uputi konačni spisak onih koji će prisustvovati svečanom otvaranju. Koliko ja znam, ministarki lično nije upućen - kaže izvor “Južne Srbije” blizak ministarki zdravlja Slavici Đukić Dejanović.

Kako nezvanično saznajemo, ministarka zdravlja po protokolu nije uopšte predviđena da prisustvuje svečanom otvaranju potpuno nove zgrade laboratorije sagradjene u krugu Kuršumlijskog Doma zdravlja.

Još više zbunjuje to što je, kako nam je potvrđeno u Ministarstvu zdravlja, upravo na inicijativu ministarke zdravlja odobrena gradnja zgrade laboratorije u Kuršumliji.

- Ministarka je svojim potpisom odobrila gradnju, ali su nakon niza skandala čelni ljudi Doma zdravlja u Kuršumliji toliko uplašeni da se čak nisu usdili da ministarku pozovu na otvaranje jer znaju da biu dobili niz kritika zbog svega što se u toj ustanovi proteklih meseci dešavalo a povodom jednog slučaja je i lično ministarka poslala inspekciju - tvrdi izvor “JužneSrbije”.

Naš izvor kaže da je ministarka lično inspekciju uputila u dom zdravlja u kuršumliji kada je doktorka te ustanovve Milunka Ilić Veselinović odbila da izda recepte Stefanu radoviću samo zato jer se javno deklarisao kao homoseksualac, takođe prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora ministarka je upoznata i sa natpisima u medijima o nepotizmu direktorke Kuršumlijskog Doma zdravnja Uranije Petrović koja je u toj ustanovi zaposlila ćerku i više od desetak partijskih priajtelja kao i ljihove supruge ali i svoju rodbinu i prijatelje.


#   Dom zdravlja   Milunka Ilić Veselinović   ministar   Slavica Đukić Dejanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima