Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скандал у лесковачком Народном позоришту

rssBookmark and Share

20.05.2011. Извор: Јужне вести, Аутор: Данило Коцић

Актуелни директор лесковачког Народног позоришта Зоран Ракић забранио је смењеном директору Ненаду Вуковићу и двојици његових сарадника приступ у ово здање културе.

Скандал у лесковачком Народном позоришту

ЛЕСКОВАЦ – За сада је на снази забрана прилаза коју сам донео и која важи за три лица како се инциденти у радно време и шиканирање запослених у Народном позоришту не би понављали. Наравно, ако купе карту и понашају се пристојно за време представе биће добродошли као део поштоване публике – наводи се у саопштењу директора Зорана Ракића.

Он је издао саопштење поводом изнетих оцена некадашњег члана тог колектива Славише Стевановића да је њему, бившем директору Ненаду Вуковићу и Предрагу Димитријевићу забрањен улаз у зграду позоришта "као да је то Ракићева дедовина".

Образлажући заиста чудан став о забрани улазу у Народно позориште "дојучерашњих чланова колектива", Ракић наводи да је до тога дошло после низа инцидентних ситуација и вербалних увреда о чему је обавештена и лесковачка полиција.

-Већ смо се привикли на изнишење разних неистина о пословању Народног позоришта у последње две године, али смо за сво време мислили да је дилема о добром или лошем пословању Народног позоришта решења усвајањем извештаја о раду на седници Градске скупштине из којег се јасно види какав је наш учинак и колико смо коме дужни – наводи актуелни директори Народног позоришта у Лесковцу Зоран Ракић, поводом оптужби које су изнете на рачун ове установе културе на једној од конференција у ОО СНС у Лесковцу.

Ракић појашњава да су свим медијима до сада били на располагању подаци о злупотребама претходног управника Ненада Вуковића и његовог сарадника Славише Стевановића, који је "нашао за сходно да на конференцији за новинаре фасцинира јавност вишеструко увећаним цифрама баш као што су својевремено радили са фактурама појединих добављача".

- Свима у Народном пооришту је јасно да овде нема компетентне критике нашега рада, него да је реч о покушају двојице људи да се врате слатком животу о трошку буџета града Лесковца и покушају осталих који су отпуштени у оквиру програма рационализације да поврате радна места на којима се нису исказали – закључује Зоран Ракић, дипломирани политиколог, некадашњи новинар ТВ Лесковац.


#   позориште   скандал   радна места   Народно позориште   радно време   установе културе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима