Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skandal u leskovačkom Narodnom pozorištu

rssBookmark and Share

20.05.2011. Izvor: Južne vesti, Autor: Danilo Kocić

Aktuelni direktor leskovačkog Narodnog pozorišta Zoran Rakić zabranio je smenjenom direktoru Nenadu Vukoviću i dvojici njegovih saradnika pristup u ovo zdanje kulture.

Skandal u leskovačkom Narodnom pozorištu

LESKOVAC – Za sada je na snazi zabrana prilaza koju sam doneo i koja važi za tri lica kako se incidenti u radno vreme i šikaniranje zaposlenih u Narodnom pozorištu ne bi ponavljali. Naravno, ako kupe kartu i ponašaju se pristojno za vreme predstave biće dobrodošli kao deo poštovane publike – navodi se u saopštenju direktora Zorana Rakića.

On je izdao saopštenje povodom iznetih ocena nekadašnjeg člana tog kolektiva Slaviše Stevanovića da je njemu, bivšem direktoru Nenadu Vukoviću i Predragu Dimitrijeviću zabranjen ulaz u zgradu pozorišta "kao da je to Rakićeva dedovina".

Obrazlažući zaista čudan stav o zabrani ulazu u Narodno pozorište "dojučerašnjih članova kolektiva", Rakić navodi da je do toga došlo posle niza incidentnih situacija i verbalnih uvreda o čemu je obaveštena i leskovačka policija.

-Već smo se privikli na iznišenje raznih neistina o poslovanju Narodnog pozorišta u poslednje dve godine, ali smo za svo vreme mislili da je dilema o dobrom ili lošem poslovanju Narodnog pozorišta rešenja usvajanjem izveštaja o radu na sednici Gradske skupštine iz kojeg se jasno vidi kakav je naš učinak i koliko smo kome dužni – navodi aktuelni direktori Narodnog pozorišta u Leskovcu Zoran Rakić, povodom optužbi koje su iznete na račun ove ustanove kulture na jednoj od konferencija u OO SNS u Leskovcu.

Rakić pojašnjava da su svim medijima do sada bili na raspolaganju podaci o zlupotrebama prethodnog upravnika Nenada Vukovića i njegovog saradnika Slaviše Stevanovića, koji je "našao za shodno da na konferenciji za novinare fascinira javnost višestruko uvećanim ciframa baš kao što su svojevremeno radili sa fakturama pojedinih dobavljača".

- Svima u Narodnom poorištu je jasno da ovde nema kompetentne kritike našega rada, nego da je reč o pokušaju dvojice ljudi da se vrate slatkom životu o trošku budžeta grada Leskovca i pokušaju ostalih koji su otpušteni u okviru programa racionalizacije da povrate radna mesta na kojima se nisu iskazali – zaključuje Zoran Rakić, diplomirani politikolog, nekadašnji novinar TV Leskovac.


#   pozorište   skandal   radna mesta   Narodno pozorište   radno vreme   ustanove kulture
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima