Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смењени сви шефови управа у полицији

Bookmark and Share

20.06.2014. Танјуг

Сви шефови управа у полицији биће смењени и то је пет шефова у пет управа, а уместо њих привремено ће те послове обављати њихови заменици, изјавио је данас премијер Александар Вучић

Смењени сви шефови управа у полицији

Држава је такву одлуку донела јер, како је рекао, грађани желе да имају потпуну сигурност кад виде полицајца на улици и неће да читају о политичким сплеткама у полицији.

„Ми смо данас донели одлуку, њој су претходили дуги разговори, али одлука је донета у складу с иницијативом министра унутрашњих послова, а сагласност је дао и директор полиције, и сви шефови управа у полицији биће промењени, а на њихово место доћи ће привремено њихови заменици”, изјавио је Вучић.

То је, како је навео, био једини начин, што не значи да ће било ко било коме да скида главу у полицији, имаће ти људи много тога да раде у полицији.

У том смислу навео је да би данас био смењен и директор полиције да није изабран на конкурсу, из моралних разлога, али да он остаје на том месту и пред њим су велики задаци - он зна који, додао је председник Владе.

Одлука о смени шефова управа полиције, како је објаснио, резултат је објективне ситуације да су полицијске службе почеле да се баве саме собом, политиком и све већим утицајем на медије.

Који начелници Управа у МУП-у су смењени

На предлог министра унутрашњих послова, смењени су начелник Управе полиције Младен Курибак, Управе граничне полиције Ненад Бановић, Управе криминалистичке полиције Родољуб Миловић и Управе за обезбеђење Зоран Томашевић.

Са Драгишом Симићем, који је већ недавно смењен са места начелника Управе саобраћајне полиције, то је пет полицијских функционера, о чијој смени је данас говорио премијер Алекасабдар Вучић.

У седишту Министарства унутрашњих послова има седам Управа.

Управу за управне послове води Зорица Лончар Касалица, а Управу за међународну оперативну полицијску сарадњу Милан Димитријевић.

Управу саобраћајне полиције, после смене Симића, као вршилац дужности води Владимир Ребић.


#   Александар Вучић   смене   Милорад Вељовић   Владимир Ребић   Зорица Лончар
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима