Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Суд у Нишу демантовао директора Топлане

rssBookmark and Share

09.09.2015. Бета

Основни суд у Нишу негирао је данас изјаву директора ЈКП "Градска топлана" Слободана Максимовића да је у суду "затурено" 3.000 тужби против корисника даљинског грејања због неплаћених рачуна

Суд у Нишу демантовао директора Топлане

Максимовић је јуче изјавио да је "Градска топлана" затражила подршку градске власти у вези с тужбама које су посредством локалног предузећа "Обједињена наплата" покренуте против грађана Ниша због неплаћених рачуна за грејање.

"Око 3.000 предмета се некако изгубило у суду, али још не знамо како. Они се сада тамо боре да их нађу", рекао је Максимовић пошто је Градско веће прихватило извештај о раду тог предузећа.

У Основном суду у Нишу, међутим, истичу да не постоји "3.000 затурених предмета" и да се у свим предметима који се воде пред тим судом поступа редовно и у складу са Законом.

"Уколико Топлана сматра да такви предмети постоје, у сваком тренутку се може обратити суду са тачним бројем предмета, како бисмо проверили и благовремено их обавестили о стању у списима предмета", саопштио је Основни суд у Нишу.

Суду подсећа да "Градска топлана" од 2013. године принудну наплату потраживања обавља преко приватних извршитеља.

По евиденцији ЈКП "Обједињена наплата", у Извршном одељењу Основног суда у Нишу је 23.000 тужби због дугова за комуналне услуге, а већина због неплаћања грејања.

 


#   Градско веће   Градска топлана ЈКП   суд   рачуни   дугови   Слободан Максимовић   Обједињена наплата ЈКП   Извештај о раду   Основни суд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима