Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sud u Nišu demantovao direktora Toplane

rssBookmark and Share

09.09.2015. Beta

Osnovni sud u Nišu negirao je danas izjavu direktora JKP "Gradska toplana" Slobodana Maksimovića da je u sudu "zatureno" 3.000 tužbi protiv korisnika daljinskog grejanja zbog neplaćenih računa

Sud u Nišu demantovao direktora Toplane

Maksimović je juče izjavio da je "Gradska toplana" zatražila podršku gradske vlasti u vezi s tužbama koje su posredstvom lokalnog preduzeća "Objedinjena naplata" pokrenute protiv građana Niša zbog neplaćenih računa za grejanje.

"Oko 3.000 predmeta se nekako izgubilo u sudu, ali još ne znamo kako. Oni se sada tamo bore da ih nađu", rekao je Maksimović pošto je Gradsko veće prihvatilo izveštaj o radu tog preduzeća.

U Osnovnom sudu u Nišu, međutim, ističu da ne postoji "3.000 zaturenih predmeta" i da se u svim predmetima koji se vode pred tim sudom postupa redovno i u skladu sa Zakonom.

"Ukoliko Toplana smatra da takvi predmeti postoje, u svakom trenutku se može obratiti sudu sa tačnim brojem predmeta, kako bismo proverili i blagovremeno ih obavestili o stanju u spisima predmeta", saopštio je Osnovni sud u Nišu.

Sudu podseća da "Gradska toplana" od 2013. godine prinudnu naplatu potraživanja obavlja preko privatnih izvršitelja.

Po evidenciji JKP "Objedinjena naplata", u Izvršnom odeljenju Osnovnog suda u Nišu je 23.000 tužbi zbog dugova za komunalne usluge, a većina zbog neplaćanja grejanja.

 


#   Gradsko veće   Gradska toplana JKP   sud   računi   dugovi   Slobodan Maksimović   Objedinjena naplata JKP   Izveštaj o radu   Osnovni sud
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima