Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Све више школа прелази на комбиновану и онлајн наставу – најкритичније у Нишу и Ивањици

rssBookmark and Share

Ниш 20.09.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Скоро половина ђака у Србији прелази на комбиновану и онлајн наставу. Због раста броја заражених ученика, ново правило и за прелазак на онлајн наставу – у одељењу до 16 ученика ако је троје заражених прелази се на комбиновану наставу, а у одељењу са више од 16 на онлајн наставу. Помоћник министра просвете Милан Пашић каже да је најкритичније у Нишу и Ивањици, као и у школама у Златиборском округу.

Фото: РТС screenshot
Фото: РТС screenshot

Помоћник министра просвете Милан Пашић рекао је за РТС да је у четвртак донета одлука да у девет локалних самоуправа ученици седмог и осмог разреда прелазе на комбиновани систем, а да ће у 45 локалних самоуправа на тај систем прећи ученици средњих школа. Додао је да се у осам локалних самоуправа настава у средњим школама обавља на даљину.

Пашић је навео да је најкритичније у Нишу и Ивањици, као и у школама у Златиборском округу.

"Апелујемо на све. Министарство просвете у сарадњи са својим запосленима у образовању и Министарством здравља прави најбоље моделе, али мора и окружење да се понаша одговорно, да пробамо да се вакцинишемо, да достигнемо тај колективни имунитет. То нам је кључ успеха", казао је Пашић.

"У две трећине школа у Србији нема позитивних случајева" 

Говорећи о најави да би ученици могли да се тестирају два пута недељно, Пашић је навео да у две трећине школа у Србији нема позитивних случајева и да би се могло рећи да се у тим школама води рачуна.

"Највише је вакцинисаних у високообразовним установама, затим у средњим школама, основним школама и предшколским установама. Још једанпут апелујемо и позивамо да будемо одговорни, да доследно примењујемо све мере за спречавање ширења и стратегије у установама и да школе нису место трансмисије, а желимо да нам деца похађају наставу непосредно", навео је Пашић.

Додао је да се Кризни штаб труди да се нађе најбоље решење да ученици у што већем броју наставу похађају непосредно.

"Што се тиче комбинованог модела, ученици који нису на настави прате наставу уживо и стварно хвала свим наставницима који су се потрудили да то омогуће ученицима да се настава прати од куће у реалном времену", нагласио је Милан Пашић.


#   Ниш   школе   настава   Министарство просвете   онлајн   Коронавирус   Милан Пашић   комбинована настава
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима