Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У наредних пет дана режим као протеклог викенда, не ради ништа осим прехрамбених продавница, апотека и пумпи

Bookmark and Share

16.03.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Од сутра до понедељка у Србији ће режим рада и живота бити као протеклог викенда, дакле неће радити ништа осим прехрамбених продавница, апотека и пумпи, објавила је председница Владе Ана Брнабић.

У наредних пет дана режим као протеклог викенда, не ради ништа осим прехрамбених продавница, апотека и пумпи

Председница Владе је на конференцији за медије објавила да су мере у Србији пооштрене истичући да ће од сутра до понедељка режим рада и живота бити као протеклог викенда.

Од вечерас ће бити затворено све осим прехрамбених продавница, апотека и пумпи.

"Нема полицијског часа, забране кретање, радиће прехрана, апотеке, пумпе, све оно што је ноепходно за колико-толико нормалан живот. Потребно је да додатно успоримо живот у Србији како би видели да бројеви новозаражених стагнирају. Ово је пре свега као подршка нашим здравственим радницима и нашем здравственом сектору", истакла је Брнабићева.

Додаје да је ово компромисно решење јер ће мере важити пет дана иако је медицински део Кризног штаба тражио да буду најмање 14 дана. до понедељка

"Да ли ће се оне од понедељка, односно следеће недеље продужити или не зависи поново од свих нас. Апелујем на максималну дисциплину, разумевање ситуације у којој се налази наш здравствени сектор који раде у овако ужасно тешким околностима већ годину дана и да покушамо да помогнемо њима, да заштитмо њих и њихове породице ако већ неки од нас немају разумевања да зашите себе и своје породице", додала је Брнабићева.

Наводи да је "дуго и жустро разговарано око мера". 

"Покушавамо да нађемо најбољи баланс између три ствари: заштите здравствених радника, заштите радних места и подршке привреди и менталног здравља нације јер је свима нама тешко да живимо у овако ненормалним околностима преко годину дана", наводи премијерка.


#   Ана Брнабић   привремене мере   кризни штаб   Коронавирус
@anabrnabic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима