Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U narednih pet dana režim kao proteklog vikenda, ne radi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi

Bookmark and Share

16.03.2021. RTS, Južna Srbija Info

Od sutra do ponedeljka u Srbiji će režim rada i života biti kao proteklog vikenda, dakle neće raditi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi, objavila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

U narednih pet dana režim kao proteklog vikenda, ne radi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi

Predsednica Vlade je na konferenciji za medije objavila da su mere u Srbiji pooštrene ističući da će od sutra do ponedeljka režim rada i života biti kao proteklog vikenda.

Od večeras će biti zatvoreno sve osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi.

"Nema policijskog časa, zabrane kretanje, radiće prehrana, apoteke, pumpe, sve ono što je noephodno za koliko-toliko normalan život. Potrebno je da dodatno usporimo život u Srbiji kako bi videli da brojevi novozaraženih stagniraju. Ovo je pre svega kao podrška našim zdravstvenim radnicima i našem zdravstvenom sektoru", istakla je Brnabićeva.

Dodaje da je ovo kompromisno rešenje jer će mere važiti pet dana iako je medicinski deo Kriznog štaba tražio da budu najmanje 14 dana. do ponedeljka

"Da li će se one od ponedeljka, odnosno sledeće nedelje produžiti ili ne zavisi ponovo od svih nas. Apelujem na maksimalnu disciplinu, razumevanje situacije u kojoj se nalazi naš zdravstveni sektor koji rade u ovako užasno teškim okolnostima već godinu dana i da pokušamo da pomognemo njima, da zaštitmo njih i njihove porodice ako već neki od nas nemaju razumevanja da zašite sebe i svoje porodice", dodala je Brnabićeva.

Navodi da je "dugo i žustro razgovarano oko mera". 

"Pokušavamo da nađemo najbolji balans između tri stvari: zaštite zdravstvenih radnika, zaštite radnih mesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije jer je svima nama teško da živimo u ovako nenormalnim okolnostima preko godinu dana", navodi premijerka.

Komentara: 0


#   Ana Brnabić   privremene mere   krizni štab   Koronavirus
@anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima