Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Током прошле године 1063 пожара у Топличком округу

rssBookmark and Share

30.05.2013. Autor: M.Maksimović

Шумски пожари и пожари на отвореном постали учестала појава на подручију Топличког округа, која озбиљно угрожава како материјална добра, шуме и биљно растиње, тако и еколошку средину, па чак и животе људи

Током прошле године 1063 пожара у Топличком округу

Начелник сектора за ванредне ситуације на подручију Топличког округа Срђан Митровић рекао је данас да су шумски пожари и пожари на отвореном постали учестала појава, која озбиљно угрожава како материјална добра, шуме и биљно растиње, тако и еколошку средину, па чак и животе људи.

Он је за Јужну Србију казао да је 2012. година била рекордна година у којој је забележено чак 1063 пожара у Топличком округу, односно те године у јулу месецу чак 286 пута ватрогасне екипе су интервенисале на терену.

Митровић је нагласио да је у циљу спречавања пожара едукација становништва и добра сарадња и координација између Службе месних заједница и становништва на терену.

 Марко Лазић, директор Стручне службе месних заједница у Прокупљу са техничким секретарима, који су присуствовали састанку, у циљу едукације најавио је низ трибина на којима ће се становништво по селима упознати са опасностима од пожара и начинима његовог спречавања и гашења.

Састанку је присуствовао и шеф шумске управе Србија шуме у Прокупљу Стојан Бјелић и шеф шумске инспекције Министарства пољопривреде Звјездан Нишевић.


#   Срђан Митровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима