Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tokom prošle godine 1063 požara u Topličkom okrugu

rssBookmark and Share

30.05.2013. Autor: M.Maksimović

Šumski požari i požari na otvorenom postali učestala pojava na područiju Topličkog okruga, koja ozbiljno ugrožava kako materijalna dobra, šume i biljno rastinje, tako i ekološku sredinu, pa čak i živote ljudi

Tokom prošle godine 1063 požara u Topličkom okrugu

Načelnik sektora za vanredne situacije na područiju Topličkog okruga Srđan Mitrović rekao je danas da su šumski požari i požari na otvorenom postali učestala pojava, koja ozbiljno ugrožava kako materijalna dobra, šume i biljno rastinje, tako i ekološku sredinu, pa čak i živote ljudi.

On je za Južnu Srbiju kazao da je 2012. godina bila rekordna godina u kojoj je zabeleženo čak 1063 požara u Topličkom okrugu, odnosno te godine u julu mesecu čak 286 puta vatrogasne ekipe su intervenisale na terenu.

Mitrović je naglasio da je u cilju sprečavanja požara edukacija stanovništva i dobra saradnja i koordinacija između Službe mesnih zajednica i stanovništva na terenu.

 Marko Lazić, direktor Stručne službe mesnih zajednica u Prokuplju sa tehničkim sekretarima, koji su prisustvovali sastanku, u cilju edukacije najavio je niz tribina na kojima će se stanovništvo po selima upoznati sa opasnostima od požara i načinima njegovog sprečavanja i gašenja.

Sastanku je prisustvovao i šef šumske uprave Srbija šume u Prokuplju Stojan Bjelić i šef šumske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Zvjezdan Nišević.


#   Srđan Mitrović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima