Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тровање водом у лесковачким селима

rssBookmark and Share

Лесковац 30.04.2014. Б92

Све више мештана лесковачких села жали се на стомачне тегобе. Највише оболелих са симптомима дијареје и повраћања снабдевају се водом из водовода у Грделици.

Тровање водом у лесковачким селима

У неколико села на подручју Лесковца у последњих неколико дана све више мештана се жали на стомачне тегобе. Највише оболелих са симптомима дијареје и повраћања је у местима која се водом снабдевају из водовода у Грделици.

Јавно комунално предузеће забранило је још пре десет дана употребу воде за пиће али многи мештани је ипак користе.

Испред амбуланте у селу Грабовница редови пацијената са стомачним проблемима. У продавници у селу у последња два дана продате су скоро све количине воде. Мештани Грабовнице села са око 400 домаћинстава кажу да свака породица има бар једног члана који има стомачне тегобе.

Из водовода у Грделилци водом се снабдева око 15.000 становника те варошице и околних села. Услед замућења у цевима руководство водовода још пре десетак дана је обавестило градјане да не користе воду за пиће.

У Заводу за јавно здравље у Лесковцу кажу да нису добили пријаву о повећању броја особа које имају стомачне тегобе, али тврде да обављају ванредне контроле воде на том подручју. Мештани признају да се многи нису јављали лекару, јер су имали блаже симптоме.


#   Лесковац   вода   Грабовница   водовод   село   Грделица   тровање   пацијенти   амбуланте
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима