Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trovanje vodom u leskovačkim selima

rssBookmark and Share

Leskovac 30.04.2014. B92

Sve više meštana leskovačkih sela žali se na stomačne tegobe. Najviše obolelih sa simptomima dijareje i povraćanja snabdevaju se vodom iz vodovoda u Grdelici.

Trovanje vodom u leskovačkim selima

U nekoliko sela na području Leskovca u poslednjih nekoliko dana sve više meštana se žali na stomačne tegobe. Najviše obolelih sa simptomima dijareje i povraćanja je u mestima koja se vodom snabdevaju iz vodovoda u Grdelici.

Javno komunalno preduzeće zabranilo je još pre deset dana upotrebu vode za piće ali mnogi meštani je ipak koriste.

Ispred ambulante u selu Grabovnica redovi pacijenata sa stomačnim problemima. U prodavnici u selu u poslednja dva dana prodate su skoro sve količine vode. Meštani Grabovnice sela sa oko 400 domaćinstava kažu da svaka porodica ima bar jednog člana koji ima stomačne tegobe.

Iz vodovoda u Grdelilci vodom se snabdeva oko 15.000 stanovnika te varošice i okolnih sela. Usled zamućenja u cevima rukovodstvo vodovoda još pre desetak dana je obavestilo gradjane da ne koriste vodu za piće.

U Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu kažu da nisu dobili prijavu o povećanju broja osoba koje imaju stomačne tegobe, ali tvrde da obavljaju vanredne kontrole vode na tom području. Meštani priznaju da se mnogi nisu javljali lekaru, jer su imali blaže simptome.


#   Leskovac   voda   Grabovnica   vodovod   selo   Grdelica   trovanje   pacijenti   ambulante
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima