Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Блацу и даље на снази ванредна ситуација

rssBookmark and Share

Блаце 07.01.2017. Јужна Србија Инфо

Председник општине Зоран Јозић данас је по хитном поступку донео Одлуку о проглашавању ванредне ситуације у општини Блаце, која је још увек траје. Изузетно тешка ситуација у селима око Блаца. Моле се мештни да не изазе из својих домова без преке потребе.

У Блацу и даље на снази ванредна ситуација

Председник Јозић је на основу закона о локалној самоуправи и закона о ванредним ситуацијама такву одлуку донео услед обилних снежних падавина које су погодиле општину Блаце.

Овом одлуком је наложено свим надлежним службама локалне самоуправе, јавним и другим предузећима, установама и другим институцијама да у складу са својим обавезама и могућностима предузму неопходне мере на санирању последица насталих услед снежних падавина како би се успоставили услови за нормално функционисање и комуникацију у свим месним заједницама.

Штаб за ванредне ситуације општине Блаце ангажоваће сву расположиву механизацију ради санирања последица снежних падавина а уведено је и стално дежурство у згради општине за пријем хитних позива. Дежурни телефони за контакт са дежурном службом локалне самоуправе су 027/371-701, 027/371-580, 027/371-236, 027/371-123.

Средства за накнаду трошкова ангажованих правних лица и предузетника на рашчишћавању снега на саобраћајницама обезбедиће се из буџета Општине Блаце.

Одлука је ступила на снагу даном доношења а локална самоуправа апелује на све грађане да без нужне потребе не напуштају своје домове.


#   Блаце   снег   локална самоуправа   ванредна ситуација   штаб за ванредне ситуације   Зоран Јозић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима