Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У околини Блаца десет сеоских путева још увек непроходно, сметови до два метра

rssBookmark and Share

Блаце 08.01.2017. Јужна Србија Инфо

Јавно комунално предузеће "Блаце" и кризни штаб за чишћење снега радили целу ноћ 6 и 7 јануара како би се успоставило нормално функционисање саобраћаја, саопштавају из Штаба за ванредне ситуације општине Блаце.

Фото: Топличке вести
Фото: Топличке вести

Због интензнивних снежних падавина и ветра стварани су наноси који су поједине деонице општинских и државних путева завејали наметима висине и преко 2 метра. Десетак сеоских путева остало је завејано у току првог и најјачег снежног намета али радило се,  и тренутно се ради, на њиховој санацији. Управо такво стање је отежавало зимској механизацији да оспособи путне правце и успостави нормално одвијање саобраћаја. Радило се пуном паром, и то 24 сата дневно како би се избегле последице и омогућило нашим грађанима да нормално одвијају своје активности.

"Као Председник општине и као грађанин, свестан сам ситуације у којој смо се нашли и зато сам по хитном поступку донео Одлуку о проглашавању ванредне ситуације. У складу са Одлуком ангажовали смо све службе локалне самоуправе да помогнемо нашим суграђанима и увели дежурне линије за пријављивање проблема. Правимо листу приоритета јер има пуно  деце и старих болесних грађана којима је потребна хитна интервенција. Хвала богу, спашено је неколило људи. Ја сам нон стоп на терену, директор Дома здравља је лично учествовао у спашавању двоје старијих наших суграђана из Лазаревца. Све екипе су на терену, имамо довољне количине соли и механизације, већ данас очекујем да се све врати у нормалу.

Извињавам се грађанима који су дуже чекали, радимо колико нам услови дозвољавају али не остављамо наше грађане на цедилу - изјавио је Председник Јозић."

Све месне заједнице су биле завејане али је већина њих очишћена и тренутно се ради на пробијању снежне блокаде  и на осталим путевима, у Кашевару, Чучалу, Криваји...

Радници и комплетна механизација Јавног комуналног предузећа радили су два дана и ноћи и даље су  на терену. Приградска насеља која су у другом приоритету чистиће се након успостављања саобраћаја на путевима првог приоритета.

И даље, апелујујемо на грађане да без преке потребе не крећу на пут, а уколико крену на пут да обавезно користе зимску опрему и поштују упутства саобраћајне полиције.

Председник општине Зоран Јозић апеловао је на све суграђане да имају разумевања за ванредну ситуацију која је погодила Општину Блаце и упутио их на дежурне телефоне како би уместо панике позвали зимску службу да санира њихове проблеме.

Пријаве можете упутити на телефоне стално доступне грађанима 027/371-701, 027/371-236, 027/371-580, 027/371-123


#   Блаце   снег   председник општине   24 сата   штаб за ванредне ситуације   Зоран Јозић   сеоска домаћинства   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима