Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U okolini Blaca deset seoskih puteva još uvek neprohodno, smetovi do dva metra

rssBookmark and Share

Blace 08.01.2017. Južna Srbija Info

Javno komunalno preduzeće "Blace" i krizni štab za čišćenje snega radili celu noć 6 i 7 januara kako bi se uspostavilo normalno funkcionisanje saobraćaja, saopštavaju iz Štaba za vanredne situacije opštine Blace.

Foto: Topličke vesti
Foto: Topličke vesti

Zbog intenznivnih snežnih padavina i vetra stvarani su nanosi koji su pojedine deonice opštinskih i državnih puteva zavejali nametima visine i preko 2 metra. Desetak seoskih puteva ostalo je zavejano u toku prvog i najjačeg snežnog nameta ali radilo se,  i trenutno se radi, na njihovoj sanaciji. Upravo takvo stanje je otežavalo zimskoj mehanizaciji da osposobi putne pravce i uspostavi normalno odvijanje saobraćaja. Radilo se punom parom, i to 24 sata dnevno kako bi se izbegle posledice i omogućilo našim građanima da normalno odvijaju svoje aktivnosti.

"Kao Predsednik opštine i kao građanin, svestan sam situacije u kojoj smo se našli i zato sam po hitnom postupku doneo Odluku o proglašavanju vanredne situacije. U skladu sa Odlukom angažovali smo sve službe lokalne samouprave da pomognemo našim sugrađanima i uveli dežurne linije za prijavljivanje problema. Pravimo listu prioriteta jer ima puno  dece i starih bolesnih građana kojima je potrebna hitna intervencija. Hvala bogu, spašeno je nekolilo ljudi. Ja sam non stop na terenu, direktor Doma zdravlja je lično učestvovao u spašavanju dvoje starijih naših sugrađana iz Lazarevca. Sve ekipe su na terenu, imamo dovoljne količine soli i mehanizacije, već danas očekujem da se sve vrati u normalu.

Izvinjavam se građanima koji su duže čekali, radimo koliko nam uslovi dozvoljavaju ali ne ostavljamo naše građane na cedilu - izjavio je Predsednik Jozić."

Sve mesne zajednice su bile zavejane ali je većina njih očišćena i trenutno se radi na probijanju snežne blokade  i na ostalim putevima, u Kaševaru, Čučalu, Krivaji...

Radnici i kompletna mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća radili su dva dana i noći i dalje su  na terenu. Prigradska naselja koja su u drugom prioritetu čistiće se nakon uspostavljanja saobraćaja na putevima prvog prioriteta.

I dalje, apelujujemo na građane da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu na put da obavezno koriste zimsku opremu i poštuju uputstva saobraćajne policije.

Predsednik opštine Zoran Jozić apelovao je na sve sugrađane da imaju razumevanja za vanrednu situaciju koja je pogodila Opštinu Blace i uputio ih na dežurne telefone kako bi umesto panike pozvali zimsku službu da sanira njihove probleme.

Prijave možete uputiti na telefone stalno dostupne građanima 027/371-701, 027/371-236, 027/371-580, 027/371-123


#   Blace   sneg   predsednik opštine   24 sata   štab za vanredne situacije   Zoran Jozić   seoska domaćinstva   mesne zajednice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima