Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У-НИ пракса, за младе

rssBookmark and Share

Ниш 20.09.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и члан Градског већа за омладину и спорт Бранислав Качар уручили су данас у Градској кући потврде о обављеној радној пракси у трајању од месец дана, августа 2017. године, у јавним предузећима, градским управама и службама, установама културе и спорта и градским општинама, без накнаде, студентима завршне године основних студија и студентима мастер студија високообразовних институција Универзитета у Нишу.

У-НИ пракса, за младе

“У-НИ пракса 2017.” је замишљена као пројекат помоћи младим људима, да за време, и након свог студирања, месец дана раде у јавном сектору. Пружа могућност студентима да стекну искуство у различитим областима. Рад у јавном сектору је одлична прилика да се професионално развијају и стекну потребне вештине.

Циљ праксе за студенте је стицање практичног стручног искуства у раду, прибављање Потврде о обављеној пракси коју издаје Град Ниш и Универзитет у Нишу, могућност добијања препоруке од стране институције у којој студент обавља праксу и могућност признавања праксе као додатне активности од стране образовних институција у виду 3 ЕСПБ бода.

Послато је 34 пријаве студената, за 105 места за студенте (односно 59 различитих позиција)  у оквиру 20 институција Града Ниша, при чему је 31 студент започео и завршио праксу августа месеца. Сви практиканти и ментори су попунили евалуациони упитник праксе како би се дефинисале смернице за наредну годину.

У-Ни пракса је од стране практиканата који су били распоређени на неку од позција у институцијама јавног сектора, оцењена изузетно добро.

Циљ У-НИ праксе за наредни период је да се прошири и на приватни сектор.


#   Ниш   јавна предузећа   млади   Дарко Булатовић   Универзитет у Нишу   стручна пракса   Бранислав Качар   У-НИ пракса 2017
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима