Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U-NI praksa, za mlade

rssBookmark and Share

Niš 20.09.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i član Gradskog veća za omladinu i sport Branislav Kačar uručili su danas u Gradskoj kući potvrde o obavljenoj radnoj praksi u trajanju od mesec dana, avgusta 2017. godine, u javnim preduzećima, gradskim upravama i službama, ustanovama kulture i sporta i gradskim opštinama, bez naknade, studentima završne godine osnovnih studija i studentima master studija visokoobrazovnih institucija Univerziteta u Nišu.

U-NI praksa, za mlade

“U-NI praksa 2017.” je zamišljena kao projekat pomoći mladim ljudima, da za vreme, i nakon svog studiranja, mesec dana rade u javnom sektoru. Pruža mogućnost studentima da steknu iskustvo u različitim oblastima. Rad u javnom sektoru je odlična prilika da se profesionalno razvijaju i steknu potrebne veštine.

Cilj prakse za studente je sticanje praktičnog stručnog iskustva u radu, pribavljanje Potvrde o obavljenoj praksi koju izdaje Grad Niš i Univerzitet u Nišu, mogućnost dobijanja preporuke od strane institucije u kojoj student obavlja praksu i mogućnost priznavanja prakse kao dodatne aktivnosti od strane obrazovnih institucija u vidu 3 ESPB boda.

Poslato je 34 prijave studenata, za 105 mesta za studente (odnosno 59 različitih pozicija)  u okviru 20 institucija Grada Niša, pri čemu je 31 student započeo i završio praksu avgusta meseca. Svi praktikanti i mentori su popunili evaluacioni upitnik prakse kako bi se definisale smernice za narednu godinu.

U-Ni praksa je od strane praktikanata koji su bili raspoređeni na neku od pozcija u institucijama javnog sektora, ocenjena izuzetno dobro.

Cilj U-NI prakse za naredni period je da se proširi i na privatni sektor.


#   Niš   javna preduzeća   mladi   Darko Bulatović   Univerzitet u Nišu   stručna praksa   Branislav Kačar   U-NI praksa 2017
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima