Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš nagrađuje najbolje studente skijaškom obukom na Kopaoniku

rssBookmark and Share

Niš 08.03.2019. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući danas su gradonačelnik Niša Darko Bulatović i većnik Branislav Kačar primili predstavnike Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Niša i predstavnika univerzitetskog sportskog saveza sa kojima će grad realizovati projekat nagrađivanja 50 najboljih studenata niškog univerziteta.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Kako je najavljeno Grad Niš i Univerzitet će zajedničkim snagama podržati ideju da 50 najboljih studenata iz Niša boravi 7 dana na Kopaoniku, gde će pod vođstvom iskusnih instruktora savladati veštinu alpskog skijanja.

Niš će biti prvi grad sa juga Srbije koji će realizovati ovaj projekat,a ukupno će za ovu namenu biti izdvojeno 2,6 miliona dinara.

Svaki od 11 niških fakulteta će napraviti ranglistu najboljih studenata,koji će shodno utvrđenom ukupnom broju dobiti srazmerno broj mesta u ovoj akciji.

Celokupnu organizaciju na sebe će preuzeti Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Niša, što podrazumeva i sve van pansionske aktivnosti ,iznajmljivanje skija,nabavku ski pasova i sportske aktivnosti na snegu.

Ideja za ovaj projekat potekla je od profesora ovog fakulteta, a nekada vrsnog rukometaša Ljube Pavlovića,a zajednički su je podržali Grad Niš i Univerzitet u Nišu.


#   Niš   Darko Bulatović   nagrade   skijanje   studenti   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   Univerzitet u Nišu   fizičko vaspitanje   Branislav Kačar
@DarkoBulatovic_ @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima