Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Ниш стигла четири нова италијанска инвеститора

rssBookmark and Share

Ниш 22.11.2013. С. Радовић

Први потпредсеник Владе Србије Александар Вучић присуствовао је у четвртак (21. новембар 2013. године) инвеститорској конференцији у Регионалној привредној комори у Нишу, где су четири нова инвеститора из Италије упозната са инвестиционим потенцијалима Ниша и околине. U pitanju su kompanije "Mercuri Group", zatim "Innovasystem", "Plocco – Osim" i "Eulex/ Ledtech Mecfond" koje se bave proizvodnjom i plasiranjem proizvoda od aluminijuma, bojenjem metala, ali i konsultantskim uslugama za tržište Italije,

У Ниш стигла четири нова италијанска инвеститора

Први потпредседник Александар Вучић пожелео је добродошлицу представницима комапнија и истакао да Ниш има изузетно квалитетан и образован кадар који се може ставити на располагање овим компанијама.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић поздравио је госте из Италије и укратко упознао будуће инвеститоре са потенцијалима града.

- Пре свега наш град има изузетно повољан географски положај и логистичку доступност, затим међународну препознатљивост и квалитет живота, квалитет и конкурентну цену рада, бројне повластице за инвеститоре, субвенције за обуку радника, умањење цене земљишта, могућност умањења одређених накнада, расположиве, инфраструктурно опремљене гринфилд и браунфилд локације. Град Ниш је у потпуности инфраструктурално опремио индустријске зоне (струја, вода, канализација, гас, оптика, приступне саобраћајнице) - рекао је градоначелник Перишић.


#   Ниш   субвенције   Александар Вучић   Зоран Перишић
@avucic @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима