Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У сузама дочекали Штафету младости

rssBookmark and Share

08.05.2013. СР

У организацији Лиге антифашиста Југоисточне Србије данас је у Пирот, након што је обишла готово целу некадашњу СФРЈ, поново после равно две и по деценије стигла Штафета младости.

У сузама дочекали Штафету младости

Штафету су пиротским комунистима предали чланови Градског комитета Комунистичке партије из Ниша испред просторија Комунистичке партије у Пироту, у центру града.

Седамдесетшестогодишњи потпуковник ЈНА у пензији Никола Јездимировић, који је како сам каже члан Комунистичке партије од 1956. године, није могао да сакрије сузе радоснице због доласка Штафете младости у Пирот.

"Овај чин за мене представља буђење комунизма у Србији и повратак Комунистичке партије која је сада мала, али је сачињена од одабраних људи. Народ више не зна куда ће. Немамо више радничку класу, немамо сељаштво, села су нам пуста. Село Милојковац недалеко одавде напустио је и последњи сељак", казао је Јездимировић. Он је додао да се морамо поново вратити на оснивање земљорадничких задруга.

Након чина примопредаје штафете Јездимировић је са својим истомишљеницима повео чувено партизанско "Козарачко коло", које се орило у центру Пирота.

Штафету младости је испред просторија Комунистичке партије примила Милија Каменовић. "Ово је за мене огромна част и пресрећна сам што сам баш ја изабрана да примим штафету", казала је Каменовић.

Председник Градског комитета КПР у Нишу Зоран Младеновић казао је да је штафета кренула из Бихаћа и да је преко Црне Горе и Македоније стигла најпре у Ниш, а данас и у Пирот.

Након Пирота иде у Белу Паланку, Ниш, Смедерево и 25. маја ће у Меморијалном центру "Јосип Броз Тито" предати председнику Комунистичке партије Јошки Брозу - казао је Младеновић.


#   Јосип Броз Тито
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима