Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U suzama dočekali Štafetu mladosti

rssBookmark and Share

08.05.2013. SR

U organizaciji Lige antifašista Jugoistočne Srbije danas je u Pirot, nakon što je obišla gotovo celu nekadašnju SFRJ, ponovo posle ravno dve i po decenije stigla Štafeta mladosti.

U suzama dočekali Štafetu mladosti

Štafetu su pirotskim komunistima predali članovi Gradskog komiteta Komunističke partije iz Niša ispred prostorija Komunističke partije u Pirotu, u centru grada.

Sedamdesetšestogodišnji potpukovnik JNA u penziji Nikola Jezdimirović, koji je kako sam kaže član Komunističke partije od 1956. godine, nije mogao da sakrije suze radosnice zbog dolaska Štafete mladosti u Pirot.

"Ovaj čin za mene predstavlja buđenje komunizma u Srbiji i povratak Komunističke partije koja je sada mala, ali je sačinjena od odabranih ljudi. Narod više ne zna kuda će. Nemamo više radničku klasu, nemamo seljaštvo, sela su nam pusta. Selo Milojkovac nedaleko odavde napustio je i poslednji seljak", kazao je Jezdimirović. On je dodao da se moramo ponovo vratiti na osnivanje zemljoradničkih zadruga.

Nakon čina primopredaje štafete Jezdimirović je sa svojim istomišljenicima poveo čuveno partizansko "Kozaračko kolo", koje se orilo u centru Pirota.

Štafetu mladosti je ispred prostorija Komunističke partije primila Milija Kamenović. "Ovo je za mene ogromna čast i presrećna sam što sam baš ja izabrana da primim štafetu", kazala je Kamenović.

Predsednik Gradskog komiteta KPR u Nišu Zoran Mladenović kazao je da je štafeta krenula iz Bihaća i da je preko Crne Gore i Makedonije stigla najpre u Niš, a danas i u Pirot.

Nakon Pirota ide u Belu Palanku, Niš, Smederevo i 25. maja će u Memorijalnom centru "Josip Broz Tito" predati predsedniku Komunističke partije Joški Brozu - kazao je Mladenović.


#   Josip Broz Tito
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima