Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Удружење инвалида рада и инвалидских пензионера поделило пакете својим члановима у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 12.12.2019. Јужна Србија Инфо

Удружење инвалида рада и инвалидских пензионера у Прокупљу, у среду је поделило пакете са основним животним намирницама социјално угроженим члановима. Ову помоћ, добили су чланови чије пензије не премашују износ од 15.000 динара.

Удружење инвалида рада и инвалидских пензионера поделило пакете својим члановима у Прокупљу

Председник Удружења, Слободан Чупић, у име чланова захвалио се локалној самоуправи која је обезбедила средства за куповину пакета.

-Од 2015. године, пред Нову годину, најугроженијим члановима делимо пакете са основним животним намирницама. И ове године, као и претходних, средства смо добили од Града Прокупља, изјавио је он и додао да ова организација, која је формирана пре 45 година, сада има близу 900 чланова.

Протеклих дана, појединим болесним члановима са малим примањима,  купљени су и лекови. Средства за куповину лекова, обезбеђена су из сопствених извора.

Говорећи о овогодишњем раду, Чупић је нагласио да су они организовали многе сусрете са сродним организацијама из Књажевца, Лесковца, Алексинца, Трговишта, Бољевца.

Актив жена Удружења, протеклог месеца израђивао је топлу одећу, која ће у најскорије време бити подељена ученицима једне прокупачке школе.

-Средства за куповину репроматеријала, и ове године добили смо од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, истиче Слободан Чупић.


#   Прокупље   пакети са храном   инвалиди рада   Удружење инвалида рада Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима