Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Угашени велики пожари код Прокупља

rssBookmark and Share

Прокупље 13.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Припадници ватрогасно спасилачке јединице угасили су у потпуности велики пожар у селу Кожинца у општини Прокупље као и пожар који се синоћ услед јаког ветра проширио и на суседно село Пасјача, изјавио је Танјугу Срђан Митровић

Угашени велики пожари код Прокупља

Ватрогасци су у потпуности угасили велики пожар у селу Кожинца у општини Прокупље као и пожар који се синоћ услед јаког ветра проширио и на суседно село Пасјача, изјавио је Тањугу начелник сектора за ванредне ситуације на подручију Топличког округа Срђан Митровић.

Митровић је рекао да је јутрос само брзом интервенцијом ватрогасно-спасилачке јединице у потпуности угашен и велики пожар који је избио у атару села Ново момчилово, где је изгорело око 250 хектара отвореног простора.

"Сви пожари су елиминисани, а у томе су пуно помогла два хеликоптера и један руски авион који су гасили пожар из ваздуха", рекао је данас Танјугу  Митровић.

Према подацима предузећа ''Србијашуме'', у Прокупљу, у великом пожару у селу Кожиница и Пасјача изгорело је чак око 100 хектара листопадне и четинарске шуме, и више хектара ливада и воћњака.

Пожар су поред ватрогасаца из Прокупља, гасили и припадници ватрогасно-спасилачке јединице из Ниша и Лесковца, припадници Војске Србије као и радници "Србијашума", а међу старијим житељима села владао је страх и паника.


#   Прокупље   Срђан Митровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима