Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ugašeni veliki požari kod Prokuplja

rssBookmark and Share

Prokuplje 13.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice ugasili su u potpunosti veliki požar u selu Kožinca u opštini Prokuplje kao i požar koji se sinoć usled jakog vetra proširio i na susedno selo Pasjača, izjavio je Tanjugu Srđan Mitrović

Ugašeni veliki požari kod Prokuplja

Vatrogasci su u potpunosti ugasili veliki požar u selu Kožinca u opštini Prokuplje kao i požar koji se sinoć usled jakog vetra proširio i na susedno selo Pasjača, izjavio je Tanjugu načelnik sektora za vanredne situacije na područiju Topličkog okruga Srđan Mitrović.

Mitrović je rekao da je jutros samo brzom intervencijom vatrogasno-spasilačke jedinice u potpunosti ugašen i veliki požar koji je izbio u ataru sela Novo momčilovo, gde je izgorelo oko 250 hektara otvorenog prostora.

"Svi požari su eliminisani, a u tome su puno pomogla dva helikoptera i jedan ruski avion koji su gasili požar iz vazduha", rekao je danas Tanjugu  Mitrović.

Prema podacima preduzeća ''Srbijašume'', u Prokuplju, u velikom požaru u selu Kožinica i Pasjača izgorelo je čak oko 100 hektara listopadne i četinarske šume, i više hektara livada i voćnjaka.

Požar su pored vatrogasaca iz Prokuplja, gasili i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Niša i Leskovca, pripadnici Vojske Srbije kao i radnici "Srbijašuma", a među starijim žiteljima sela vladao je strah i panika.


#   Prokuplje   Srđan Mitrović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima