Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Укинута пресуда бившем председнику Општине Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 05.04.2014. Бета

Апелациони суд у Нишу укинуо пресуду Вишег суда у Лесковцу по којој је бивши председник Општине Лесковац Гојко Величковић осуђен на десет година затвора, речено је у лесковачком суду.

Укинута пресуда бившем председнику Општине Лесковац

Вршилац дужности председник лесковачког суда Зоран Петрушић рекао је да је предмет враћен на поновно суђење у Вишем суду "због низа начињених пропуста током претходног суђења".

Гојко Величковић (61), који је у међувремену постао помоћник лесковачког градоначелника и члан Српске напредне странке, био је неправоснажно осуђен због злоупотребе положаја и других кривичних дела у подели новца намењеног за помоћ социјално угроженим грађанима Лесковца.

За иста или слична кривична дела било је осуђено још шесторо људи на укупну казну затвора од 62 године.

Поред Величковића били су осуђени на по 10 година затвора и његова секретарица Јелена Митић и шеф службе за опште послове Скупштине града Бранислав Поповић. Раднице локалне самоуправе Марина Ђокић и Слађана Ђуричић биле су осуђене на по осам година због злоупотребе службеног положаја, а Марина Арсић на шест година.

Они су се такође жалили Апелационом суду у Нишу.

Поступак у такозваној афери "социјална помоћ" покренут је 2005. године због сумњи да је буџет Лесковца оштећен за више милиона динара.

Предмет Гојка Величковића преузеће поново судија Миломир Алексић у Вишем суду у Лесковцу.

 


#   Лесковац   социјална помоћ   социјално угрожени   виши суд   Гојко Величковић   пресуда   председник општине   Бранислав Поповић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима