Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Укинута пресуда против Гојка Величковића, некадашњег председника општине Лесковац

rssBookmark and Share

Лесковац 04.04.2014. Медија центар Лесковац, ТВЛ

Апелациони суд у Нишу укинуо је пресуду Вишег суда у Лесковцу по којој је бивши председник општине Лесковац Гојко Величковић био осуђен на десет година затвора.

Укинута пресуда против Гојка Величковића, некадашњег председника општине Лесковац

Како је рекао за ТВ Лесковац вршилац функције председника Вишег суда, Зоран Петрушић, одлука суда из Ниша стигла је јуче са образложењем на десетак страна.

-Предмет се враћа на поновно суђење због повреда Закона о кривичном поступку и повреде кривичног законика - објаснио је Петрушић.

Гојко Величковић био је претходно осуђен на казну десет година затвора због злоупотребе положаја и других кривичних дела, јер је наводно као тадашњи председник општине Лесковац учествовао у подели новца намењеног за помоћ социјално угроженим грађанима Лесковца.

За иста или слична кривична дела уи такозваноиј афери “социјална помоћ”  било је осуђено још шесторо људи на укупну казну затвора од 62 године.

Поступак у такозваној афери “социјална помоћ” покренут је 2005. године због сумње да је буџет Лесковца оштећен за више милиона динара. Саслушано је око 300 сведока.

Величковић је у међувремену постао помоћник градоначелника Лесковца Горана Цветановића и учланио се у Српску напредну странку.

 


#   Лесковац   социјална помоћ   социјално угрожени   Гојко Величковић   председник општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима