Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Увођење црвених, жутих или зелених мера?

Bookmark and Share

12.03.2021. Блиц, Бизлајф, Јужна Србија Инфо

Данас у 11 сати заседа Кризни штаб и одлучује о увођењу строжих мера. Поједини медији највљују увођење "жутих, црвених или зелених мера". Ево шта то занчи.

Увођење црвених, жутих или зелених мера?

Црвена

Најстрожи сет мера је црвена коверта подразумевао би опцију за коју агитује медицински део Кризног штаба већ данима. Црвена опција за коју се залажу лекари подразумева потпуно затварање свих радњи осим прехрамбених на седам до десет дана. Сви ђаци би прешли на онлајн наставу, а и сви запослени у државним фирмама би прешли на рад од куће ако је то могуће.

Зелена

Зелена опција за коју се залаже привреда и која је била у примени прошлог викенда подразумевала би затварање свих продавница, сем прехрамбене робе, али само за викенд. Средњошколци би наставили још једну недељу на онлајн настави, остали би ишли по досадашњем систему. Вероватно би се појачала и контрола по скијалиштима, али и по градовима у кафићима, ресторанима и ноћним клубовима, наводи “Блиц”.

Жута

Жута опција представља компромисно решење између ове две “сукобљене” стране. Ово средње решење предлаже викендом затварање свих радњи сем прехрамбених, осталим данима могу бити отворене до 14 или 17 часова. Ђаци од петог до осмог разреда, уз средњошколце, прешли би на онлајн наставу.

Уз ово решење могуће је и укидање дозволе да се из шест околних земаља у Србију може ући без ПСР теста.


#   привремене мере   кризни штаб   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима