Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uvođenje crvenih, žutih ili zelenih mera?

Bookmark and Share

12.03.2021. Blic, Bizlajf, Južna Srbija Info

Danas u 11 sati zaseda Krizni štab i odlučuje o uvođenju strožih mera. Pojedini mediji najvljuju uvođenje "žutih, crvenih ili zelenih mera". Evo šta to zanči.

Uvođenje crvenih, žutih ili zelenih mera?

Crvena

Najstroži set mera je crvena koverta podrazumevao bi opciju za koju agituje medicinski deo Kriznog štaba već danima. Crvena opcija za koju se zalažu lekari podrazumeva potpuno zatvaranje svih radnji osim prehrambenih na sedam do deset dana. Svi đaci bi prešli na onlajn nastavu, a i svi zaposleni u državnim firmama bi prešli na rad od kuće ako je to moguće.

Zelena

Zelena opcija za koju se zalaže privreda i koja je bila u primeni prošlog vikenda podrazumevala bi zatvaranje svih prodavnica, sem prehrambene robe, ali samo za vikend. Srednjoškolci bi nastavili još jednu nedelju na onlajn nastavi, ostali bi išli po dosadašnjem sistemu. Verovatno bi se pojačala i kontrola po skijalištima, ali i po gradovima u kafićima, restoranima i noćnim klubovima, navodi “Blic”.

Žuta

Žuta opcija predstavlja kompromisno rešenje između ove dve “sukobljene” strane. Ovo srednje rešenje predlaže vikendom zatvaranje svih radnji sem prehrambenih, ostalim danima mogu biti otvorene do 14 ili 17 časova. Đaci od petog do osmog razreda, uz srednjoškolce, prešli bi na onlajn nastavu.

Uz ovo rešenje moguće je i ukidanje dozvole da se iz šest okolnih zemalja u Srbiju može ući bez PSR testa.


#   privremene mere   krizni štab   Koronavirus
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima