Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вакцинишите се против грипа

rssBookmark and Share

Прокупље 28.10.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

У циљу превенције против грипа, у прокупачком и куршумлијском Дому здравља у току је вакцинација

Вакцинишите се против грипа

Према речима портпарола Дома здравља, Љубице Станковић, обезбеђено је укупно 1200 доза вакцине против грипа, што је довољно за овогодишњу сезону.

- Почетком месеца  највећи број, углавном хроничних болесника, јавио се за пријем вакцине, која има сличан састав као и прошлогодишња, рекла је  портпарол Дома здравља и додала да је вакцину могуће давати и деци старијој од шест месеци, као и трудницама  у другом и трећем месецу трудноће.

Вакцинација се препоручује кардиоваскуларним, плућним, хроничним болесницима, као и особама оболелим од шећерне болести, малигних болести и лицима старијим од 65 година.

Осим у Дому здравља, вакцинација се обавља и у сеоским амбулантама, како би овај вид здравствених услуга био ближи становништву из удаљеног сеоског подручја.

Како је за "Јужну Србију" изјавила директорка Дома здравља у Куршумлији др Уранија Петровић и у тој здравственој установи почела је вакцинација против сезонског грипа.

Вакцинација се врши свакодневно од 07 до 20 часова у Служби за здравствену заштиту одраслог становништва.Сви заинтересовани пацијенти да се јаве код изабраног лекара, казала је директорка куршумлијског Дома здравља др Уранија Петровић.


#   Прокупље   Куршумлија   Уранија Петровић   грип   Дом здравља Куршумлија   Дом здравља Прокупље   вакцинација
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима