Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прети да ће се убити уколико му не одобре промену пола

rssBookmark and Share

Прокупље 04.11.2014. С. Радовић

Стефан Радовић (22), јавно декларисани хомосексуалац из Куршумлије, прети да ће се убити ако му не буде одобрена промена пола.

Прети да ће се убити уколико му не одобре промену пола

Радовић је јуче, након што су лекари специјалисти из прокупачке болнице, за које је имао уредне упуте, одбили да га прегледају уз образложење да се први пут сусрећу са оваквом дијагнозом око промене пола, покушао да скочи са одељења хирургије Опште болнице "Др Алекса Савић" у Прокупљу.

Испред зграде хирургије прокупачке болнице, са које је Радовић хтео да скочи, поред медицинског особља и лекара, окупио се и велики број грађана, а цела драма трајала је више од пола сата.

Директорка Дома здравља у Куршумлији др Уранија Петровић која је и Радовићев изабрани лекар казала је да се и куршумлијски лекари први пут сусрећу са пацијентом који жели да промени пол и за шта има неопхдне дијагнозе, али да му увек излазе у сусрет и чине све што је у њиховој моћи и могућности да му помогну и олакшају.

Са целим случајем упозната је и прокупачка полиција. Радовић је данас недоступан на телефону, а његови пријатељи нису знали где се налази и да ли жив.

 


#   Прокупље   Куршумлија   Уранија Петровић   Стефан Радовић     Др Алекса Савић болница   лекари специјалисти   Дом здравља Куршумлија   изабрани лекар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима