Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preti da će se ubiti ukoliko mu ne odobre promenu pola

rssBookmark and Share

Prokuplje 04.11.2014. S. Radović

Stefan Radović (22), javno deklarisani homoseksualac iz Kuršumlije, preti da će se ubiti ako mu ne bude odobrena promena pola.

Preti da će se ubiti ukoliko mu ne odobre promenu pola

Radović je juče, nakon što su lekari specijalisti iz prokupačke bolnice, za koje je imao uredne upute, odbili da ga pregledaju uz obrazloženje da se prvi put susreću sa ovakvom dijagnozom oko promene pola, pokušao da skoči sa odeljenja hirurgije Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju.

Ispred zgrade hirurgije prokupačke bolnice, sa koje je Radović hteo da skoči, pored medicinskog osoblja i lekara, okupio se i veliki broj građana, a cela drama trajala je više od pola sata.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranija Petrović koja je i Radovićev izabrani lekar kazala je da se i kuršumlijski lekari prvi put susreću sa pacijentom koji želi da promeni pol i za šta ima neophdne dijagnoze, ali da mu uvek izlaze u susret i čine sve što je u njihovoj moći i mogućnosti da mu pomognu i olakšaju.

Sa celim slučajem upoznata je i prokupačka policija. Radović je danas nedostupan na telefonu, a njegovi prijatelji nisu znali gde se nalazi i da li živ.

 


#   Prokuplje   Kuršumlija   Uranija Petrović   Stefan Radović     Dr Aleksa Savić bolnica   lekari specijalisti   Dom zdravlja Kuršumlija   izabrani lekar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima