Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вечерас један сат за планету

rssBookmark and Share

19.03.2016. Јужна Србија Инфо, Белами портал, wwf.rs

Светски фонд за природу, организује акцију Сат за нашу планету која ће се одржати десети пут у свету, а осми пут у Србији.

Вечерас један сат за планету

Данас, 19. марта 2016. године у 20.30 часова у домовима, школама и пословним зградама, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете, биће искључена светла на један сат – „Сат за нашу планету”. Од настанка 2007. године у Сиднеју, ова иницијатива је постала глобални покрет у који се прошле године укључило преко 2 милијарде људи из преко 7000 градова из 172 земље света. У Србији се 2015. године овој светској акцији придружио 91 град и општина, 172 школе и 110 организација цивилног друштва.

Сат за нашу планету је глобална кампања у коју се укључују појединци, организације, институције и компаније са циљем да пошаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети  по питању ублажавања последица климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и свих нас који на њој живимо.

Акцију ове године подржава Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Градска управа Града Београда, Градска управа Града Новог Сада као и бројне организације, компаније и појединци.

Ниш

Акција под називом “Сат за нашу планету” биће обележена у и Нишу вечарас са почетком у 20 сати у амфитеатру на нишавском кеју. Припремљен је пригодни програм, плесни и хорски наступи, нишки бендови и други, док је само гашење светала предвиђено у периоду од 20 до 21.30 сати. Активности ће бити реализоване од стране Града Ниша, ОЦД Простор – ЦЕМ, бројних организација цивилног друштва, Градских општина, јавних и приватних предузећа, као и бројних школа. Светла ће бити упаљена у 21.40 сати.

Нишлије које буду у то време на нишавском кеју могу се забавити уз Rocky Road Band, и присуствовати искључивању светала. На самом отварању манифестације говориће представник Завода за заштиту природе, Данко Јовић, а Нишлијама ће се обратити и представници града Ниша.

Након тога уследиће рецитал, Еко-едукативна представа “Вода” коју су припремили ученици ОШ “Стефан Немања”, наступ Академског женског хора СКЦ-а, Плесна група “Revolution”, сценски наступ уметнице Дуње Ћирић и Димитрија Савића.


#   струја   екологија   Градска управа   Министарство просвете   Министарство пољопривреде   амфитеатар   Стефан Немања   Сат за нашу планету       Нишавски кеј       Светски фонд за природу   секретаријат
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима