Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велики митинг у Лесковцу коалиције окупљене око СНС

rssBookmark and Share

09.04.2011. Душан Коцић

Скуп, на коме је било неколико хиљада грађана, протекао без инцидената, уз појачане мере реда, а ,,Широка чаршија’’, односно главна улица у Лесковцу, затворена за саобраћај

Детаљи са митинга у Лесковцу
Детаљи са митинга у Лесковцу

ЛЕСКОВАЦ – Са великог народног митинга у Лесковцу коалиције окупљене око Српске напредне странке данас је упућен апел актуелној власти у Србији да што пре распише изборе, јер су прилике у земљи, како је речено, катастрофалне!

-Хоћемо да победимо мирним путем на изборима! – казао је Томислав Николић, председник СНС.

Грађанима Лесковца и околних места, а према слободној процени, било је их је неколико хиљада, међу којима неколико стотине Рома, који су прихваитли позив председника Градског одбора СНС у Лесковцу др Горана Цветановиаћ, упућен посредством локалних медија, да подрже ову коалцију, јер ,,она има начина да много брже решава њихове проблеме’’.

На митингу, често прекидани аплаузима, говорили су, између осталих, Томислав Николић, Александар Вучић, Велимир Илић, Миланка Карић, мр Јоргованка Табаковић, Александар Вулин, др Горан Цветановић, председник Градског одбора СНС у Лесковцу и др Нинослав Гирић, председник Окружног одбора.

Митинг је протекао без инцидената, уз појачане мере реда, а ,,Широка чаршија’’, односно главна улица у Лесковцу, док је трајао скуп, била је затворена за саобраћај.

Као и на ранијим митинзима ове коалиције, режим је означен као неспособан и корумпиран и зато мора што пре да буде замењен и да се изабере нова Влада Србије која ће успети да разреши актуелне проблеме.

Учесници митинга подржали су опредељење за улазак у Европску унију, али су се снажно заложили и за сарадњу са Русијом и другим развијеним земљама.

-Доста нам је РТС, односно ,,лаживизије’’ – као је Александар Вучић и та његова оцена пропраћена је бурним аплаузима учесника митинга.

Са митинга је упућен позив свима да се окупе у што већем броју у Београду, 16. априла, када ће се затражити неодложно расписивање избора као ,,услова свих услова’’ за излазак из велике економске кризе.

 


#   СНС   Горан Цветановић   Томислав Николић   Александар Вучић   Александар Вулин   Миланка Карић   Велимир Илић   Јоргованка Табаковић   расписивање избора   6. април
@sns_srbija @CvetanovicG @predsednikrs @avucic @VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима