Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliki miting u Leskovcu koalicije okupljene oko SNS

rssBookmark and Share

09.04.2011. Dušan Kocić

Skup, na kome je bilo nekoliko hiljada građana, protekao bez incidenata, uz pojačane mere reda, a ,,Široka čaršija’’, odnosno glavna ulica u Leskovcu, zatvorena za saobraćaj

Detalji sa mitinga u Leskovcu
Detalji sa mitinga u Leskovcu

LESKOVAC – Sa velikog narodnog mitinga u Leskovcu koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke danas je upućen apel aktuelnoj vlasti u Srbiji da što pre raspiše izbore, jer su prilike u zemlji, kako je rečeno, katastrofalne!

-Hoćemo da pobedimo mirnim putem na izborima! – kazao je Tomislav Nikolić, predsednik SNS.

Građanima Leskovca i okolnih mesta, a prema slobodnoj proceni, bilo je ih je nekoliko hiljada, među kojima nekoliko stotine Roma, koji su prihvaitli poziv predsednika Gradskog odbora SNS u Leskovcu dr Gorana Cvetanoviać, upućen posredstvom lokalnih medija, da podrže ovu koalciju, jer ,,ona ima načina da mnogo brže rešava njihove probleme’’.

Na mitingu, često prekidani aplauzima, govorili su, između ostalih, Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Velimir Ilić, Milanka Karić, mr Jorgovanka Tabaković, Aleksandar Vulin, dr Goran Cvetanović, predsednik Gradskog odbora SNS u Leskovcu i dr Ninoslav Girić, predsednik Okružnog odbora.

Miting je protekao bez incidenata, uz pojačane mere reda, a ,,Široka čaršija’’, odnosno glavna ulica u Leskovcu, dok je trajao skup, bila je zatvorena za saobraćaj.

Kao i na ranijim mitinzima ove koalicije, režim je označen kao nesposoban i korumpiran i zato mora što pre da bude zamenjen i da se izabere nova Vlada Srbije koja će uspeti da razreši aktuelne probleme.

Učesnici mitinga podržali su opredeljenje za ulazak u Evropsku uniju, ali su se snažno založili i za saradnju sa Rusijom i drugim razvijenim zemljama.

-Dosta nam je RTS, odnosno ,,laživizije’’ – kao je Aleksandar Vučić i ta njegova ocena propraćena je burnim aplauzima učesnika mitinga.

Sa mitinga je upućen poziv svima da se okupe u što većem broju u Beogradu, 16. aprila, kada će se zatražiti neodložno raspisivanje izbora kao ,,uslova svih uslova’’ za izlazak iz velike ekonomske krize.

 


#   SNS   Goran Cvetanović   Tomislav Nikolić   Aleksandar Vučić   Aleksandar Vulin   Milanka Karić   Velimir Ilić   Jorgovanka Tabaković   raspisivanje izbora   6. april
@sns_srbija @CvetanovicG @predsednikrs @avucic @VulinAleksandar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima