Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Више новца од паркирања за градску касу у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 23.02.2018. Јужна Србија Инфо

У Свечаној сали града Лесковца, градоначелник Лесковца Горан Цветановић и директор предузећа „Метропаркринг“ Стеван Ранковић потписали су трећи анекс уговора, којим се предвиђа да се 50% од продатих паркинг карата слива у градску касу, уместо досадашњих 30%, односно 10% колико је предвиђао првобитно потписан уговор 2009. године.

Више новца од паркирања за градску касу у Лесковцу

„Услед потребе за усклађивањем са важећим законима и подзаконским актима ради побољшања права града у овом јавно – приватном партнерству и заштите корисника услуга али и унапређења пословне сарадње уговорних страна, приступило се редефинисању уговорних обавеза у овом јавно приватном партнерству. Поступајући по закључку Скупштине, Градска управа – Одељење за комуналне стамбене послове, саобраћај и инфраструктуру у сарадањи са свим надлежним органима локалне смаоуправе, председником Анкетног одбора, секретаром Скупштине града, заштитиником имовинских права града и другим надлежним органима града, израдила је предлог Анекса III уговора о обављању комуналне делатности одржавања јавних простора за паркирање и решење стационарног саобраћаја на територији града Лесковца“  рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић на конференцији за медије након потписивања трећег анекса уговора.

Градоначелник Цветановић се поред побољшања финансијског положаја града осврнуо и на олакшице које ће имати грађани.

„Власник возила ће имати право на ослобађање плаћања дела цене утврђене цеоновником предузећа за уклањање непрописно паркираног возила специјалним возилом паук у изнои од 30 процената од пуне цене, уколико је први пут начионио овај прекршај. Корисник коме је први пут у периоду од годину дана уручен паркинг налог плаћањем половине износа у року од 8 дана од дана пријема налога, ослобађа се плаћања друге половине износа паркинг налога. Такође је омогућено и додатних 5 минута кориснику паркинг простора који по истеку плаћеног времена за паркирање, за које време корисник може да уклони своје возило са пакринг места ли да плати паркинг карту. Овим анексом прецизно су дефинисане инвестиције усмерене на повећање броја паркинг места и регулисање проблема стацонарног саобраћаја“ додао је Цветановић.


#   Лесковац   Горан Цветановић   саобраћај   буџет   паркирање   инвестиције   Градска управа   Метропаркинг
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима