Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Владају Куршумлијом из ходника

rssBookmark and Share

Куршумлија 22.11.2010. Извор: Б92

Опозиција у Куршумлији је, након што је формирала своју већину, почела да обавља власт у ходнику испред канцеларије председника Скупштине општине.

Владају Куршумлијом из ходника

У општини Куршумлија недавно су одржане две седнице – посебна опозиције коју чине ДС, Г17 плус и СПС, а посебна владајуће коалиције коју чине ДСС, НС и СРС.

Тако су у тој општини почеле да делују две паралелне власти које при том обе тврде да имају легитимитет. Функционери које је поставила опозиција безуспешно су покушали да заузму канцеларију председника Скупштине.

До заплета на политичкој сцени у Куршумлији дошло је када су недавно одржане две одвојене седнице Скупштине општине Куршумлија – посебно владајућа коалиција, посебно одборници опозиције. Обе стране при том тврде да имају већину одборника.

Скупштина броји укупно 37 одборника. Владајућа коалиција на својој седници избројала 20 присутних одборника, а исто толико је избројала и опозиција на њиховој седници.

Том приликом су опозициони одборници извршили смену актуелног председника Скупштине и његовог заменика и на та места поставили нове функционере из редова опозиције.

Новоизабрани функционери су у међувремену покушали да уђу у канцеларију председника Скупштине са намером да се изврши примипредаја дужности, али су наишли на закључана врата.

Новоизабрани председник Скупштине Миломир Стојичић каже да су он и његов заменик одлучили да раде у ходнику испред председникове канцеларије.

“Пошто нам није омогућено да уђемо у своје просторије, а није нам омогућено ни у ходнику да нам дају један радни сто и две столице – то смо тражили – ми смо принуђени ево да седимо овде и да разговарамо и да се договарамо око рада и деловања”, каже Стојичић.

Са друге стране у садашњој оптшинској власти, коју чине представници Демократске странке Србије, Српске радикалне странке и Нове Србије, кажу да нема говора да у Куршумлији постоје две паралелне власти.

Председник општине Горан Бојовић каже да се ради о покушају да по сваку цену, мимо закона, опозиција дође на власт.

“Ми се према њима цивилизовано односимо, никакво насиље према њима не планирамо да спроведемо. Седење у ходнику нико неће да оспори”, поручује он.

Две седнице које су недавно одржане, заказали су опозициони одборници јер је Министарство за државну управу и локалну самоуправу прогласило нелегалном претходну седницу и наложило да се отклоне све неправилности.

И док актуелни општински функционери одбацују сваку могућност да изврше примопредају власти, опозициони представници најављују да ће наставити да раде у ходнику председникове канцеларије.

У току је припрема нове седнице на којој ће опозициони одборници изврити смену и осталих функционера, као и именовање нових из редова опозиције.



#   Куршумлија   председник општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима