Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vladaju Kuršumlijom iz hodnika

rssBookmark and Share

Kuršumlija 22.11.2010. Izvor: B92

Opozicija u Kuršumliji je, nakon što je formirala svoju većinu, počela da obavlja vlast u hodniku ispred kancelarije predsednika Skupštine opštine.

Vladaju Kuršumlijom iz hodnika

U opštini Kuršumlija nedavno su održane dve sednice – posebna opozicije koju čine DS, G17 plus i SPS, a posebna vladajuće koalicije koju čine DSS, NS i SRS.

Tako su u toj opštini počele da deluju dve paralelne vlasti koje pri tom obe tvrde da imaju legitimitet. Funkcioneri koje je postavila opozicija bezuspešno su pokušali da zauzmu kancelariju predsednika Skupštine.

Do zapleta na političkoj sceni u Kuršumliji došlo je kada su nedavno održane dve odvojene sednice Skupštine opštine Kuršumlija – posebno vladajuća koalicija, posebno odbornici opozicije. Obe strane pri tom tvrde da imaju većinu odbornika.

Skupština broji ukupno 37 odbornika. Vladajuća koalicija na svojoj sednici izbrojala 20 prisutnih odbornika, a isto toliko je izbrojala i opozicija na njihovoj sednici.

Tom prilikom su opozicioni odbornici izvršili smenu aktuelnog predsednika Skupštine i njegovog zamenika i na ta mesta postavili nove funkcionere iz redova opozicije.

Novoizabrani funkcioneri su u međuvremenu pokušali da uđu u kancelariju predsednika Skupštine sa namerom da se izvrši primipredaja dužnosti, ali su naišli na zaključana vrata.

Novoizabrani predsednik Skupštine Milomir Stojičić kaže da su on i njegov zamenik odlučili da rade u hodniku ispred predsednikove kancelarije.

“Pošto nam nije omogućeno da uđemo u svoje prostorije, a nije nam omogućeno ni u hodniku da nam daju jedan radni sto i dve stolice – to smo tražili – mi smo prinuđeni evo da sedimo ovde i da razgovaramo i da se dogovaramo oko rada i delovanja”, kaže Stojičić.

Sa druge strane u sadašnjoj optšinskoj vlasti, koju čine predstavnici Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke i Nove Srbije, kažu da nema govora da u Kuršumliji postoje dve paralelne vlasti.

Predsednik opštine Goran Bojović kaže da se radi o pokušaju da po svaku cenu, mimo zakona, opozicija dođe na vlast.

“Mi se prema njima civilizovano odnosimo, nikakvo nasilje prema njima ne planiramo da sprovedemo. Sedenje u hodniku niko neće da ospori”, poručuje on.

Dve sednice koje su nedavno održane, zakazali su opozicioni odbornici jer je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu proglasilo nelegalnom prethodnu sednicu i naložilo da se otklone sve nepravilnosti.

I dok aktuelni opštinski funkcioneri odbacuju svaku mogućnost da izvrše primopredaju vlasti, opozicioni predstavnici najavljuju da će nastaviti da rade u hodniku predsednikove kancelarije.

U toku je priprema nove sednice na kojoj će opozicioni odbornici izvriti smenu i ostalih funkcionera, kao i imenovanje novih iz redova opozicije.



#   Kuršumlija   predsednik opštine
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima