Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Војска се враћа у Пирот

rssBookmark and Share

Пирот 14.02.2015. Танјуг

Министар одбране Братислав Гашић каже да Генералштаб разматра реактивирање пиротске касарне, која је попут многих других војних објеката пре неколико година без разлога напуштена.

Војска се враћа у Пирот

Братислав Гашић је са председником општине Владаном Васићем посетио пиротску касарну "Трећи пешадијски пук", која је била једна од најуређенијих и највећих касарни у некадашњој СФРЈ.

Министар одбране је рекао да ће та касарна бити реактивирана уз помоћ локалне самоуправе у Пироту, а за пријем војника требало би да буде спремна већ крајем ове године.

"И ова касарна је као многе у Србији у периоду од 2006. до 2010. напуштена без икаквог разлога и Генералштаб разматра могућност, као што смо то учинили у Зрењанину и Пожеги, да се вратимо и у Пирот у току 2015. али је то најреалније за почетак 2016. године", рекао је Гашић.

Додао је да ће се у реактивирање касарне укључити и локална самоуправа.

"Војска Србије чува своју имовину. Видите и имате прилике да се уверите у то, тако да неће бити значајнијих улагања. Али наравно, без помоћи локалне самоуправе, ми из буџета Војске Србије нећемо моћи значајније да улажемо у овој години, Договор је да заједничким снагама крајем 2015. године касарна у Пироту буде спремна за пријем првих војника", истакао је Гашић.

Председник општине Владан Васић је рекао да Пироћанци по традицији воле војску и да би повратак војске у Пирот за град имао огроман значај, једнак отварању велике фабрике.

"Захваљујем се Министарству одбране и министру на доброј сарадњи, јер смо већ успешно извршили замену Дома војске у центру града за станове намењене војним лицима. Са наше стране, ми смо свесни значаја јер је ово нова фабрика у Пироту и ми ћемо сарађивати са Министарством одбране и ангажовати се да се испуне услови да се војска врати", рекао је Васић.


#   Пирот   Братислав Гашић   Владан Васић   војска   председник општине   локална самоуправа   Војска Србије
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима