Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vojska se vraća u Pirot

rssBookmark and Share

Pirot 14.02.2015. Tanjug

Ministar odbrane Bratislav Gašić kaže da Generalštab razmatra reaktiviranje pirotske kasarne, koja je poput mnogih drugih vojnih objekata pre nekoliko godina bez razloga napuštena.

Vojska se vraća u Pirot

Bratislav Gašić je sa predsednikom opštine Vladanom Vasićem posetio pirotsku kasarnu "Treći pešadijski puk", koja je bila jedna od najuređenijih i najvećih kasarni u nekadašnjoj SFRJ.

Ministar odbrane je rekao da će ta kasarna biti reaktivirana uz pomoć lokalne samouprave u Pirotu, a za prijem vojnika trebalo bi da bude spremna već krajem ove godine.

"I ova kasarna je kao mnoge u Srbiji u periodu od 2006. do 2010. napuštena bez ikakvog razloga i Generalštab razmatra mogućnost, kao što smo to učinili u Zrenjaninu i Požegi, da se vratimo i u Pirot u toku 2015. ali je to najrealnije za početak 2016. godine", rekao je Gašić.

Dodao je da će se u reaktiviranje kasarne uključiti i lokalna samouprava.

"Vojska Srbije čuva svoju imovinu. Vidite i imate prilike da se uverite u to, tako da neće biti značajnijih ulaganja. Ali naravno, bez pomoći lokalne samouprave, mi iz budžeta Vojske Srbije nećemo moći značajnije da ulažemo u ovoj godini, Dogovor je da zajedničkim snagama krajem 2015. godine kasarna u Pirotu bude spremna za prijem prvih vojnika", istakao je Gašić.

Predsednik opštine Vladan Vasić je rekao da Piroćanci po tradiciji vole vojsku i da bi povratak vojske u Pirot za grad imao ogroman značaj, jednak otvaranju velike fabrike.

"Zahvaljujem se Ministarstvu odbrane i ministru na dobroj saradnji, jer smo već uspešno izvršili zamenu Doma vojske u centru grada za stanove namenjene vojnim licima. Sa naše strane, mi smo svesni značaja jer je ovo nova fabrika u Pirotu i mi ćemo sarađivati sa Ministarstvom odbrane i angažovati se da se ispune uslovi da se vojska vrati", rekao je Vasić.


#   Pirot   Bratislav Gašić   Vladan Vasić   vojska   predsednik opštine   lokalna samouprava   Vojska Srbije
@kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima