Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањанци краду поклопце са шахтова

rssBookmark and Share

15.09.2010. Агенција БЕТА

Врањанци краду поклопце са шахтова

ВРАЊЕ - Директор врањског Водовода позвао је полицију да појача контролу отпада на којима лопови, као старо гвожђе, продају поклопце шахтова, украдене са улица.

Директор Водовода Стојан Димчић рекао је да су, у протеклих десетак дана лопови украли 22 ливено-гвоздена поклопца и петнаестак решетки и оштетили то предузеће за више од 700.000 динара. Због учесталих крађа поклопаца, градске саобраћајнице у Врању опасне су и за пешаке и путничка возила.

"Због отворених шахтова дубоких четири-пет метара, прети опасност од саобраћајних несрећа, нарочито у неосветљеним улицама. Ко упадне у шахт може да се повреди или погине. Полиција би требало да појача контролу градских отпада, у које лопови односе украдене канализационе делове", рекао је Димчић.

Поклопац са уградњом кошта 25.000, а решетка за атмосферску канализацију 15.000 динара. На откупним пунктовима килограм старог гвожђа се плаца 10 до 15 динара. Лопови годишње украду педесетак ливено-гвоздених поклопаца и стотинак решетака за атмосферску канализацију и оштете врањски Водовод за преко 2,6 милиона динара.


#   полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима