Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranjanci kradu poklopce sa šahtova

rssBookmark and Share

15.09.2010. Agencija BETA

Vranjanci kradu poklopce sa šahtova

VRANjE - Direktor vranjskog Vodovoda pozvao je policiju da pojača kontrolu otpada na kojima lopovi, kao staro gvožđe, prodaju poklopce šahtova, ukradene sa ulica.

Direktor Vodovoda Stojan Dimčić rekao je da su, u proteklih desetak dana lopovi ukrali 22 liveno-gvozdena poklopca i petnaestak rešetki i oštetili to preduzeće za više od 700.000 dinara. Zbog učestalih krađa poklopaca, gradske saobraćajnice u Vranju opasne su i za pešake i putnička vozila.

"Zbog otvorenih šahtova dubokih četiri-pet metara, preti opasnost od saobraćajnih nesreća, naročito u neosvetljenim ulicama. Ko upadne u šaht može da se povredi ili pogine. Policija bi trebalo da pojača kontrolu gradskih otpada, u koje lopovi odnose ukradene kanalizacione delove", rekao je Dimčić.

Poklopac sa ugradnjom košta 25.000, a rešetka za atmosfersku kanalizaciju 15.000 dinara. Na otkupnim punktovima kilogram starog gvožđa se placa 10 do 15 dinara. Lopovi godišnje ukradu pedesetak liveno-gvozdenih poklopaca i stotinak rešetaka za atmosfersku kanalizaciju i oštete vranjski Vodovod za preko 2,6 miliona dinara.


#   policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima