Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Иза нас је тешка ноћ, а биће много тежих

rssBookmark and Share

05.04.2020. РТС, Танјуг, Јужна Србија Инфо

Председник Србије Александар Вучић рекао да је Србија досад дала 300 милиона евра за медицинску опрему. Каже да она стиже из Кине и да се "сви туку за Кину". Рекао је да је иза нас тешка ноћ, али да ће бити још тежих.

Фото: РТС
Фото: РТС

Председник Александар Вучић рекао је да је Србија ефикасније од многих земаља обезбедила маске и респираторе и поручио да предстоје тешки дани, али да многи тога нису свесни. 

"Иза нас је тешка ноћ и биће их још тежих, рекао је Вучић приликом обиласка магацина здравствене опреме у Крњешевцима код Старе Пазове.  

Навео је да је Србија досад дала 300 милиона евра за медицинску опрему и додао да она стиже из Кине и да се "сви туку за Кину". 

Велики "Милшпедов" магацин пун је наслаганих пакета са различитом медицинском опремом, у којима су респиратори, заштитна опрема - хируршке маске, антивирусне маске, заштитне наочаре, визири, оксигенератор, пулсни оксиметар, заштитни мантили, заштитни скафандери, капе, топломери...

Председник је рекао да је ту и опрема која је данас дошла, клинички респиратори и да 10 иде за Нови Пазар.

"Имамо још 201 транспортни, а 36 стиже данас. У тешким, готово немогућим условима се боримо да нешто променимо у земљи", рекао је Вучић.

Нвео је да је Србија успела да увезе више од 30 милиона хируршких и 15 милиона епидемиолошких маски.

"Можете да мислите за велике земље. Франcуска наручује милијарду маски, а како да их набави? Све велике земље са фантастичним здравственим системима и неупоредиво снажнијом економијом не могу да изађу на крај. Од Њујорка, Милана, Мадрида, сви имају проблеме", рекао је Вучћ.

"Кад неко говори о стању у региону, само ми и Румуни смо имали толики прилив споља", рекао је Вучић и додао да је у Србију све дошло из Милана, Лугана и да смо на тим местима где су дошли заражени у Србију имали фаталне последиcе. 

Председник Србије обишао је данас складиште медицинске опреме у Старој Пазови. Са председником су магацин обишли и директорка РФЗО Сања Шкодрић, министар финансија Синиша Мали и директор БИА Братислав Гашић.


#   Александар Вучић   ванредно стање   економија   Синиша Мали   Коронавирус   Коронавирус
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима