Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Iza nas je teška noć, a biće mnogo težih

rssBookmark and Share

05.04.2020. RTS, Tanjug, Južna Srbija Info

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je Srbija dosad dala 300 miliona evra za medicinsku opremu. Kaže da ona stiže iz Kine i da se "svi tuku za Kinu". Rekao je da je iza nas teška noć, ali da će biti još težih.

Foto: RTS
Foto: RTS

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija efikasnije od mnogih zemalja obezbedila maske i respiratore i poručio da predstoje teški dani, ali da mnogi toga nisu svesni. 

"Iza nas je teška noć i biće ih još težih, rekao je Vučić prilikom obilaska magacina zdravstvene opreme u Krnješevcima kod Stare Pazove.  

Naveo je da je Srbija dosad dala 300 miliona evra za medicinsku opremu i dodao da ona stiže iz Kine i da se "svi tuku za Kinu". 

Veliki "Milšpedov" magacin pun je naslaganih paketa sa različitom medicinskom opremom, u kojima su respiratori, zaštitna oprema - hirurške maske, antivirusne maske, zaštitne naočare, viziri, oksigenerator, pulsni oksimetar, zaštitni mantili, zaštitni skafanderi, kape, toplomeri...

Predsednik je rekao da je tu i oprema koja je danas došla, klinički respiratori i da 10 ide za Novi Pazar.

"Imamo još 201 transportni, a 36 stiže danas. U teškim, gotovo nemogućim uslovima se borimo da nešto promenimo u zemlji", rekao je Vučić.

Nveo je da je Srbija uspela da uveze više od 30 miliona hirurških i 15 miliona epidemioloških maski.

"Možete da mislite za velike zemlje. Francuska naručuje milijardu maski, a kako da ih nabavi? Sve velike zemlje sa fantastičnim zdravstvenim sistemima i neuporedivo snažnijom ekonomijom ne mogu da izađu na kraj. Od Njujorka, Milana, Madrida, svi imaju probleme", rekao je Vučć.

"Kad neko govori o stanju u regionu, samo mi i Rumuni smo imali toliki priliv spolja", rekao je Vučić i dodao da je u Srbiju sve došlo iz Milana, Lugana i da smo na tim mestima gde su došli zaraženi u Srbiju imali fatalne posledice. 

Predsednik Srbije obišao je danas skladište medicinske opreme u Staroj Pazovi. Sa predsednikom su magacin obišli i direktorka RFZO Sanja Škodrić, ministar finansija Siniša Mali i direktor BIA Bratislav Gašić.


#   Aleksandar Vučić   vanredno stanje   ekonomija   Siniša Mali   Koronavirus   Koronavirus
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima