Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић на приказу наоружања и војне опреме у Нишу: Слобода је највећа вредност коју Србија чува

rssBookmark and Share

Ниш 14.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Данас је у Нишу којем присуствовавао председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић одржан импресиван приказ наоружања и војне опреме, најновија технолошка достигнуће Војске Србије, који је привукао пажњу широке јавности.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

На овом догађају, председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, заједно са потпредседником Владе и министром одбране Милошем Вучевићем, начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, као и бројним представницима Министарства одбране, локалне самоуправе и војно-индустријског сектора, имали су прилику да виде најновије технолошке достигнуће Војске Србије.

Приказ је био организован у склопу обележавања Дана државности Републике Србије, што је један од најважнијих националних празника. Овај догађај представља не само прилику да се грађани упознају са способностима и опремљеношћу Војске Србије, већ и да се одају почасти храбрим војницима који свакодневно раде на очувању мира и безбедности земље.

Један од централних момената овог приказа био је долазак председника Вучића и његов сусрет са високим војним званичницима. Након тога, представницима војних јединица представљена су најновија средства наоружања и војне опреме, која су изложена у Нишу.

Међу најзначајнијим експонатима били су борбени системи као што су "Лазар-3" и "Милош", као и возила за различите војне сврхе, од транспортера до борбених возила пешадије. Посебно су привукла пажњу беспилотне летелице и дронови, који су постали кључни део савремених борбених тактика.

Поред војне опреме, посетиоци су имали прилику да виде и демонстрацију стрељачког наоружања, као и средстава за осматрање и заштиту. Осим тога, војна техника попут тенкова, самоходних хаубица и противваздушних система такође су била изложена, наглашавајући снагу и спремност Војске Србије за одбрану земље.

На крају приказа, председник Вучић је честитао свим припадницима Војске Србије и грађанима Србије празник Сретење, истичући да је слобода највиша вредност коју Србија чува, те да ће земља увек бити независна и самостална у доношењу својих одлука.

Овај догађај је био одлична прилика да се грађани упознају са војном моћи Србије, али и да се ода признање храбрим војницима који свакодневно раде на очувању безбедности земље.


#   Ниш   Александар Вучић   Сретење Господње   Војска Србије
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима