Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić na prikazu naoružanja i vojne opreme u Nišu: Sloboda je najveća vrednost koju Srbija čuva

rssBookmark and Share

Niš 14.02.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Danas je u Nišu kojem prisustvovavao predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić održan impresivan prikaz naoružanja i vojne opreme, najnovija tehnološka dostignuće Vojske Srbije, koji je privukao pažnju široke javnosti.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Na ovom događaju, predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, kao i brojnim predstavnicima Ministarstva odbrane, lokalne samouprave i vojno-industrijskog sektora, imali su priliku da vide najnovije tehnološke dostignuće Vojske Srbije.

Prikaz je bio organizovan u sklopu obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, što je jedan od najvažnijih nacionalnih praznika. Ovaj događaj predstavlja ne samo priliku da se građani upoznaju sa sposobnostima i opremljenošću Vojske Srbije, već i da se odaju počasti hrabrim vojnicima koji svakodnevno rade na očuvanju mira i bezbednosti zemlje.

Jedan od centralnih momenata ovog prikaza bio je dolazak predsednika Vučića i njegov susret sa visokim vojnim zvaničnicima. Nakon toga, predstavnicima vojnih jedinica predstavljena su najnovija sredstva naoružanja i vojne opreme, koja su izložena u Nišu.

Među najznačajnijim eksponatima bili su borbeni sistemi kao što su "Lazar-3" i "Miloš", kao i vozila za različite vojne svrhe, od transportera do borbenih vozila pešadije. Posebno su privukla pažnju bespilotne letelice i dronovi, koji su postali ključni deo savremenih borbenih taktika.

Pored vojne opreme, posetioci su imali priliku da vide i demonstraciju streljačkog naoružanja, kao i sredstava za osmatranje i zaštitu. Osim toga, vojna tehnika poput tenkova, samohodnih haubica i protivvazdušnih sistema takođe su bila izložena, naglašavajući snagu i spremnost Vojske Srbije za odbranu zemlje.

Na kraju prikaza, predsednik Vučić je čestitao svim pripadnicima Vojske Srbije i građanima Srbije praznik Sretenje, ističući da je sloboda najviša vrednost koju Srbija čuva, te da će zemlja uvek biti nezavisna i samostalna u donošenju svojih odluka.

Ovaj događaj je bio odlična prilika da se građani upoznaju sa vojnom moći Srbije, ali i da se oda priznanje hrabrim vojnicima koji svakodnevno rade na očuvanju bezbednosti zemlje.


#   Niš   Aleksandar Vučić   Sretenje Gospodnje   Vojska Srbije
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima