Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић у бaзи Мердаре: Србиjа ће умети да заштити своj народ и териториjу

rssBookmark and Share

Мердаре 31.08.2014. Танјуг

Србиjа ће умети да заштити своj народ и своjу териториjу, поручио jе данас премиjер Aлександар Вучић приликом обиласка базе Mердаре и додао да ће Жандармериjа добити нову опрему како би што ефикасниjе испуњавала своjе задатке, али и да би се боље заштитила.

Вучић у бaзи Мердаре: Србиjа ће умети да заштити своj народ и териториjу

"Животи жандарма и полицаjаца за нас су веома важни и не можемо дозволити бандитима и криминалним групама да краду и пљачкаjу, и не само то него да долазе са десет аутоматских пушака коjе служе само за то да се убиjаjу српске снаге безбедности. Tо jе организовани криминал," рекао jе Вучић и додао да веруjе да Aлбанцима из општине Подуjево "неће убудуће падати на памет да се таквим терористичким актима служе и да дивљаjу у околини ове базе".



Вучић jе рекао да jе припадник Жандармериjе поднео велику жртву jер jе био веома храбар, jер jе, како jе рекао, са терористима хтео да се понашао као прави професионалац и да их живе ухвати, а они су то искористили и пуцали му у главу из аутоматског оружjа.

Kако jе рекао, држава Србиjа ,у сложеним међународним околностима, биће у стању да предузме све мере и да гарантуjе становништву пуну безбедност.

Oбjашнаjваjући промене подзаконских аката Вучић jе указао да jе наш припадник, коjи jе ранио албанског терористу том приликом десет пута викнуо: "Баци пушку!".

"Oн 10 пута ниjе хтео да баци пушку. Убудуће неће више викати - Баци пушку", обjаснио jе Вучић и додао да jе задатак министра унутрашњих послова да припреми те акте.

Вучић jе након обиласка базе рекао новинарима да ће жандарми добити нову опрему, коjа ће моћи боље да их штити "уз мања ограничења", а наjавио jе и нове подзаконске акте у циљу бржег и ефикасниjег реаговања Жандармериjе.



Наjављуjући да ће подзаконски акти бити припремљени у наредних 15 дана, министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић рекао jе да jе с припадницима Жандармериjе анализирао безбедносну ситуациjу и бездбедносне ризике, односно "како и на коjи начин jе руком албанских терориста убиjен припадних Жандармериjе Стеван Синђелић", као и о томе шта може да се уради да се боље заштитимо.

Премиjер jе мештанима Mердара поручио да могу да се осећаjу безбедно и да им српске снаге безбедности гарантуjу потпуну сигурност, али jе истовремено и додао да од свих грађана Србиjе очекуjе веће поштовање припадника полициjе и Жандармериjе.

"Tерористи раде организовано и у садеjству с поjединим органима из Приштине", констатовао jе премиjер.

"Више сам позива добио од многих међународних представника пре две недеље, када jе искључивана струjа у Tрновцу и Буjановцу, него што сам примио телеграма и изjава саучешћа поводом убиства и терористичког акта почињеног над jедним Србином", рекао jе Вучић и приметио да се нико не пита одакле толики аутомати и чиjе су их снаге пустиле па jе до инцидента дошло.

Kако jе навео, постоjе обавештаjни подаци "да неко ту банду организуjе", а постоjе и два пункта где се они обучаваjу.


#   жандармерија   Александар Вучић   Небојша Стефановић   Мердаре   Стеван Синђелић   Милорад Вељовић
@avucic @nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима