Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За грађане Ниша речи хвале због поштовања мера - несавесни угоститељи на удару комуналне милиције

rssBookmark and Share

08.10.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

На седници Кризног штаба одржаној јуче у Београду, којој су присуствовали и градоначелници других градова у Србији, премијерка Ана Брнабић имала је речи хвала за грађане Ниша уз констатцију да се савесно придржавају прописаних мера заштите (заштитне маске), изјавила је данас градоначалница Драгана Сотировски и додала да то није случај са појединим угоститељима.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Сотировски каже, да епидемиолошка ситуација у региону није задовољавајућа и да се око Србије прави прстен оних земаља који имају велики број заражених ковидом.

"Забрињава то, што се и код нас ситуација мења на горе, да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна и да би сви требали да се придржавамо прописаних мера заштите", наглашава командант Штаба за ванредне ситуације Драгана Сотировски.

Од данас, неће више бити разлике у радном времену, угоститељских објеката који имају баште и који су у радили до један сат иза поноћи, и оних који су радили до 23 сата.

Сви угоститељски објекти радиће до 23 часа, како у затвореном, тако и на отвореном простору.

Проблем са угоситељима који не поштују мере..

"Поједини угоститељи не поштују се пре свега епидемиолошке мере о броју људи у затвореном простору, затим о њиховој физичкиој дистанци, чак се не поштује ни Уредба Владе о радном времену. То значи да ће Комунална милиција од данас бити ригорознија у спровођењу мера“, истиче Сотировски.


#   Драгана Сотировски
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима