Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za građane Niša reči hvale zbog poštovanja mera - nesavesni ugostitelji na udaru komunalne milicije

rssBookmark and Share

08.10.2020. Z.S. Južna Srbija Info

Na sednici Kriznog štaba održanoj juče u Beogradu, kojoj su prisustvovali i gradonačelnici drugih gradova u Srbiji, premijerka Ana Brnabić imala je reči hvala za građane Niša uz konstatciju da se savesno pridržavaju propisanih mera zaštite (zaštitne maske), izjavila je danas gradonačalnica Dragana Sotirovski i dodala da to nije slučaj sa pojedinim ugostiteljima.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Sotirovski kaže, da epidemiološka situacija u regionu nije zadovoljavajuća i da se oko Srbije pravi prsten onih zemalja koji imaju veliki broj zaraženih kovidom.

"Zabrinjava to, što se i kod nas situacija menja na gore, da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna i da bi svi trebali da se pridržavamo propisanih mera zaštite", naglašava komandant Štaba za vanredne situacije Dragana Sotirovski.

Od danas, neće više biti razlike u radnom vremenu, ugostiteljskih objekata koji imaju bašte i koji su u radili do jedan sat iza ponoći, i onih koji su radili do 23 sata.

Svi ugostiteljski objekti radiće do 23 časa, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru.

Problem sa ugositeljima koji ne poštuju mere..

"Pojedini ugostitelji ne poštuju se pre svega epidemiološke mere o broju ljudi u zatvorenom prostoru, zatim o njihovoj fizičkioj distanci, čak se ne poštuje ni Uredba Vlade o radnom vremenu. To znači da će Komunalna milicija od danas biti rigoroznija u sprovođenju mera“, ističe Sotirovski.


#   Dragana Sotirovski
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima